Veelgestelde vragen

Reisverzekering

1. Ben ik op wintersport ook verzekerd?

Als liefhebber van risicovolle sporten, zoals duiksport of wintersport, kun je kiezen voor de dekking ‘Wintersport en bijzondere sporten’. In de voorwaarden vind je bij welke sport welke dekkingen van toepassing zijn. Langlaufen, schaatsen en sleeën zijn standaard gedekt.

2. Hoe zeg ik mijn verzekering op?

Het kan gebeuren dat je je verzekering wilt opzeggen. Bij PGGM&CO is je verzekering ieder moment opzegbaar. Dat doe je via de online verzekeringsmap. Heb je toch liever contact via de mail? Mail dat naar info@pggmenco.nl.

3. Valt duiken onder de dekking?

Recreatief duiken (tot 40 meter diep) is meeverzekerd. Voor ons is dat geen gevaarlijke sport. 


4. Zijn annuleringskosten ook verzekerd?

Annuleringskosten kun je aanvullend verzekeren. Let erop dat je dit niet later dan zeven dagen na je vakantieboeking doet.

5. Wanneer en hoe ontvang ik mijn verzekeringsgegevens?

Je krijgt direct een voorlopige dekking als je de aanvraag hebt afgerond. Daarna ontvang je binnen 1 werkdag een e-mail van je definitieve acceptatie (bij een nieuwe verzekering). Vervolgens ontvang je het polisblad in pdf, ook per e-mail.

6. Voor welke periode kan ik de doorlopende reisverzekering afsluiten?

Met de doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor een reis buiten Nederland, tot maximaal zes maanden aaneengesloten. Voor reizen binnen Nederland geldt een aaneengesloten periode van maximaal twee maanden.

7. In welke gebieden ben je verzekerd?

Standaard ben je in Europa (inclusief Nederland) verzekerd. Daarbovenop kun je kiezen voor een werelddekking. Bij de annuleringsdekking heb je altijd werelddekking. Als hulpverlening voor je auto in het buitenland is meeverzekerd, is de dekking geldig in de landen die op de groene kaart (het internationale verzekeringsbewijs) staan genoemd en niet zijn doorgehaald.


8. Wat kan ik aanvullend verzekeren?

De doorlopende reisverzekering kun je uitbreiden met:   

  • Rubriek D: Wintersport en bijzondere sporten
  • Rubriek E: Ongevallen
  • Rubriek F: Hulpverlening auto buitenland
  • Rubriek G: Annulering

9. Welke kinderen zijn verzekerd?

Met kinderen bedoelen we minderjarige en meerderjarige ongehuwde kinderen die bij je inwonen of voor een studie uitwonend en niet samenwonend zijn. En ook ongehuwde kinderen die permanent in een zorginstelling verblijven of begeleid wonen. Dit kunnen eigen en geadopteerde kinderen, pleeg- en stiefkinderen zijn.

10. Wie zijn verzekerd?

De doorlopende reisverzekering kan worden afgesloten voor:
  • jezelf als de verzekeringnemer;
  • jezelf en je partner;
  • jezelf en je kinderen;
  • jezelf, je partner en je kinderen.
Met partner bedoelen we je echtgenoot, echtgenote, geregistreerd partner of diegene met wie je duurzaam samenwoont. Als de verzekerden afzonderlijk met vakantie gaan, is de verzekering ook geldig.

11. Hoe lang is de bedenktijd?

Bij verzekeringen heb je een bedenktijd van 2 weken. Je kunt dus je verzekering binnen 14 dagen zonder reden opzeggen. Eventuele gedane betalingen krijg je gewoon automatisch teruggestort.


PGGM&CO Ledenservice

Staat je vraag er niet tussen? Geen probleem. Wij helpen je graag!


We zijn op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:30 bereikbaar.