Veelgestelde vragen

Autoverzekering

1. Wat is er verzekerd met de autoverzekering?

Een WA verzekering is wettelijk verplicht als je een auto bezit. Veroorzaak je een ongeluk met je auto en de andere partij heeft hierdoor schade, dan ben jij aansprakelijk voor de schade. De WA verzekering dekt de financiële gevolgen van deze aansprakelijkheid. Met de WA verzekering ben je niet verzekerd voor schade aan je eigen auto. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om schade aan je eigen auto ook te verzekeren.

Naast de verplichte WA verzekering kun je kiezen uit twee dekkingen:
  • Met de WA Beperkt Casco verzekering is de schade aan je auto beperkt verzekerd. Dit geldt voor schade veroorzaakt door onder andere brand, storm, bliksem en diefstal.
  • Met de WA Volledig Casco verzekering is ook schade verzekerd die je zelf veroorzaakt aan je auto.
Verder kun je kiezen voor aanvullende dekkingen:
  • pechhulp
  • ongevalleninzittendenverzekering
S.O.S. International (S.O.S.) maakt onderdeel uit van de autoverzekering. Bij een ongeval helpt de S.O.S. je, bijvoorbeeld voor het vervoer van je auto en/of inzittenden naar een locatie naar keuze. In het buitenland wordt je naar de (oorspronkelijke) eindbestemming gebracht.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

2. In welke landen ben ik verzekerd met de autoverzekering?

Het dekkingsgebied van de autoverzekering is begrensd. De verzekeringsdekking geldt voor de landen die op je groene kaart staan.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

3. Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Het kan gebeuren dat je je autoverzekering wilt opzeggen. Dat kan via de online verzekeringsmap. Heb je toch liever contact via de mail? Mail dat naar info@pggmenco.nl.

Na opzegging van je verzekering krijg je automatisch een 'verklaring schadevrij rijden' mee. Deze verklaring is één jaar geldig. Je schadevrije jaren worden ook digitaal geregistreerd in de database die wordt gebruikt door alle autoverzekeraars.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

4. Is er een eigen risico, en zo ja hoe hoog?

Standaard heb je geen eigen risico als:
  • Herstel van schade plaatsvindt door A.A.S.
  • Alleen de vervuilde bekleding van je auto, ontstaan bij het vervoer van personen die bij een ongeval gewond zijn geraakt, moet worden hersteld.
  • Je hulpverlening krijgt bij schade en/of vergoeding van bepaalde kosten, zoals een noodzakelijke hotelovernachting(en) in het buitenland voor de inzittende van je auto.
In sommige gevallen heb je wel een eigen risico. 
  • € 65,- als je een ruit door ruitbreuk laat vervangen door Autotaalglas.
  • € 150,- als je een ruit door ruitbreuk laat vervangen door een andere ruithersteller dan Autotaalglas.
  • € 150,- als herstel van schade niet of niet door ABS Autoherstel wordt gedaan.
Dit eigen risico geldt niet bij diefstal, verduistering, totaalverlies of als de gebeurtenis in het buitenland plaatsvindt en wij redelijkerwijs niet van je kunnen verlangen dat je de schade door ABS Autoherstel laat herstellen.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

5. Voor wie is de autoverzekering?

De autoverzekering is exclusief voor leden van PGGM&CO.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

6. Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten bij de autoverzekering?

Bij je autoverzekering kunt je aanvullende dekkingen afsluiten:

Ongevallen inzittendenverzekering

Bij een verkeersongeval met je auto keert de verzekering vaste bedragen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Dit geldt voor jou en je passagiers. De uitkering is onafhankelijk van wie schuld heeft. 

Pechhulp

Met deze dekking heb je recht op pechhulpservice als je auto en/of aanhangwagen niet meer verantwoord op eigen kracht kan worden verplaatst. Eenvoudige reparatiekosten worden dan vergoed en je hebt voor bepaalde periode recht op vervangend vervoer. Hierbij moet wel zijn voldaan aan bepaalde voorwaarden. De pechhulpservice geldt in het buitenland en in Nederland. Dus ook in je eigen woonplaats. De service wordt altijd verleend na overleg met S.O.S. International.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

7. Welke accessoires moet ik opgeven bij mijn (Beperkt) Casco autoverzekering?

Accessoires zijn onderdelen die later aan de auto zijn toegevoegd. Deze zijn tot € 1.500,- kosteloos meeverzekerd. Voorbeelden zijn een trekhaak, lichtmetalen velgen, een audio-installatie of alarminstallatie. Ook losse specifieke autotoebehoren die de veiligheid bevorderen zijn meeverzekerd tot € 250,- Denk aan een gevarendriehoek, sleepkabel, brandblusser, pechlamp of autogereedschap. Een hoger bedrag aan accessoires kun je meeverzekeren.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

8. Hoe lang is de bedenktijd?

Bij verzekeringen heb je een bedenktijd van 2 weken. Je kunt dus je verzekering binnen 14 dagen zonder reden opzeggen. Eventuele gedane betalingen krijg je gewoon automatisch teruggestort.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

PGGM&CO Ledenservice

Staat je vraag er niet tussen? Geen probleem. Wij helpen je graag!


We zijn op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:30 bereikbaar.